In de maak: appel- en perencider met cidergist

Van het weekend ben ik gestart met nieuwe appel- en perencider. Dit keer ook met Proef Perensap en Appelsap van Demeter maar met cidergist (Arsegan Dry Cider) in plaats van biergist onderuit een flesje.


Omdat ciders met deze sappen goed bevielen staat er nu 2 liter peer en bijna 5 liter appel te fermenteren. Bij de appelvariant schuimt het waterslot zelfs vol. Dit kan je voorkomen door het vat minder vol te doen. Over iets meer dan een maand weten we hoe het smaakt.

Update: De perencider smaakt in ieder geval goed. Het hele recept staat hier.

Ook zelf cider maken maar geen gistingsvat, waterslot of cidergist in huis? Probeer het eens met een spafles, appelsap en biergist, dat smaakt ook uitstekend.

cider2

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: