Balkonhop update: eindopbrengst

Zoals gezegd, hop kweken op je balkon kan, maar verwacht zeker het eerste jaar geen overdadige oogst. Desondanks leek het me toch aardig even te melden hoeveel ik eraan over hield, al was het maar om te vergelijken met de oogst van volgend jaar


Nat, dus net van de plant, oogstte ik van twee wortelstokken in totaal 152 gram Saphir hop. Een test wees uit dat de hop gedroogd 80 procent van zijn gewicht kwijtraakt. In principe zou ik dus in totaal 30.4 gram gedroogde hop over moeten houden.

Koudhoppen

Dat is alleen niet zo omdat ik in mijn eerste brouwsel enkel natte hop heb gebruikt. In de pot op de kast zit nu nog 22 gram gedroogde hop voor later die ik waarschijnlijk ga gebruiken voor het koudhoppen (of dry hoppen) van bier.

Ik probeer nu wat hopscheuten te laten wortelen, dus mocht iemand interesse hebben in een scheut of twee kunnen we daar altijd over praten.

FullSizeRender (1)
Een potje met hop

Meer weten over het kweken van balkonhop? Klik hier voor het overzicht. Of lees een van de andere posts:

Net binnen uit Duitsland: Saphir hop
Balkonhop: nu met trellis
Balkonhop update: een maand later
Balkonhop update: twee maanden later
Balkonhop update: witte schimmel
Balkonhop update: het bloeit
Balkonhop update: oogst
Balkonhop update: eindopbrengst

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: