Balkonhop update: het bloeit

Sinds een week of wat zijn er kleine bloemetjes te zien in de hop. Goed nieuws, want daar doe ik het toch eigenlijk allemaal voor. Ze zijn nu nog wat klein maar ik hoop binnen een maand wat te kunnen oogsten en te gebruiken voor een eigen balkonbier.


Al met al heeft de plant het best goed gedaan sinds hij binnenkwam in april. Hoewel er wat problemen waren met luizen en een beetje schimmel en hij toch wel veel bladeren aan de onderkant verloor zitten er aardig wat bloemen aan de hoogste ranken die goed in de zon hangen. En in plaats van de verdorde bladeren komen nieuwe blaadjes terug, er zit leven in deze woekeraar.

Wordt, zoals u gewend bent, vervolgd.

photo 1


Meer weten over het kweken van balkonhop? Klik hier voor het overzicht. Of lees een van de andere posts:

Net binnen uit Duitsland: Saphir hop
Balkonhop: nu met trellis
Balkonhop update: een maand later
Balkonhop update: twee maanden later
Balkonhop update: witte schimmel
Balkonhop update: het bloeit
Balkonhop update: oogst
Balkonhop update: eindopbrengst

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: