Balkonhop update: twee maanden later

Eerst maar even het slechte nieuws: bladluis.


Vooral de onderkant van de hop zit vol met kleine witte en soms groene luizen. Dat hoeft geen megagroot probleem te zijn dus ik ga zo even in het tuincentrum kijken voor wat antiluizenspul. Dat werkte een paar weken geleden ook goed. Helaas zien die beestjes kans om terug te komen.

Ongeveer twee maanden na het planten van de hop heeft hij het dak van het balkon (ongeveer 3 meter hoog) allang bereikt. De hop is nu een meter of 5 lang en daar kunnen volgens de kenners nog wel een paar meter bij komen.

Ik heb wat waslijnen gespannen en hem daarlangs geleid. Om hem verder te laten groeien moest ik hem wel een keer in de twee dagen om de horizontale draad heen draaien. Had ik dat niet gedaan dan was de plant verdwenen naar het balkon van de bovenburen.

Ondanks de luizen doet hij het dus goed. Maar, het is inmiddels bijna juli en ik heb nog geen bloemknopje gezien, en daar gaat het uiteindelijk toch allemaal om. Nuja, ik zal vast nog wat meer geduld moeten hebben.

Wordt vervolgd.


Meer weten over het kweken van balkonhop? Klik hier voor het overzicht. Of lees een van de andere posts:

Net binnen uit Duitsland: Saphir hop
Balkonhop: nu met trellis
Balkonhop update: een maand later
Balkonhop update: twee maanden later
Balkonhop update: witte schimmel
Balkonhop update: het bloeit
Balkonhop update: oogst
Balkonhop update: eindopbrengst

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: