Augurken

Ik had een paar komkommers en wat azijn over: tijd voor augurken dus.


Strikt genomen zijn het geen echte augurken overigens want de aan komkommer verwante augurk is een ander ras. Enfin.

In de linker pot zitten schijven komkommer met mosterdzaad, een laurierblad en een takje majoraan, afgetopt met 400 ml koude azijn met 3 tl suiker erdoor.

photo 1

Rechts zijn de schijven aangevuld met 400 ml gekookte azijn met 30 gram suiker erdoor. Verder zit er mosterdzaad en een paar gekneusde jeneverbessen bij.

Opvallend is vooral het kleurverschil. Giet je warme azijn over de komkommers dan verkleuren ze binnen een paar minuten en lijkt het al snel op wat je ziet als je in de supermarkt augurken, die tegenwoordig ook wel eens “ambachtelijke Slices” genoemd worden, koopt. (Serieus Kühne, wat is er mis met het woord augurk?)

Giet je er koude azijn over dan blijven de schijven helder groen, althans, voor nu. Augurken bereid met koude azijn zouden ook knapperiger zijn. Of dat zo is weet ik pas over een maand. Eerder opeten kan, maar ik ben benieuwd hoe het smaakt als het wat langer staat.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: