De pepers van Jelle

U weet het misschien nog. Laatst kreeg ik een paar Mexicaanse pepers die je in Amerika so ongeveer op elke straathoek kan kopen: zacht, niet te scherp, goed voor diepte in je mole. Lekker.


Overgevlogen uit de VS en uitgekozen door een vriendin van Jelle. Die laatste houdt de main stash gewoon voor zichzelf, kan ik hem niet kwalijk nemen.

Nu waren de pepers gedroogd en kwam er nogal wat zaad uit en waarom zou daar niet een plant of twee uit groeien? Ik heb ze vanavond gezaaid om te kijken of ik er zelf pasilla ancho, guajillo of New Mexico uit kan kweken.

Wat ik precies waar heb gezaaid weet ik niet — de zaadjes zaten door elkaar in het zakje. Als je online even rondkijkt is het volgens sommigen onmogelijk om pepers te kweken uit zaad van gedroogde of gerookte chilipepers, anderen hadden meer geluk. Een kwestie van uitproberen dus. I’ll keep you posted.

Update: Mij is het in ieder geval niet gelukt. Wellicht zaten de zaadjes te diep, wellicht waren ze sowieso niet meer vruchtbaar door het roosteren. Voorlopig geen zachte pepers voor mij.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: