Sneak peak: het menu van Tolhuistuin’s nieuwe restaurant THT

Op 1 juni opent café-restaurant THT zijn deuren in de Tolhuistuin Amsterdam. Recht tegenover het centraal station vlakbij Eye komt er een plek bij om te lunchen en te dineren met uitzicht op het IJ.


THT heeft een groot terras, 215 zitplaatsen en een gevarieerde internationale kaart. “We hebben bijvoorbeeld coquilles met Surinaamse bloedworst en buikspek met zoetzuur, superlekker is dat,” zegt Wim, een van de in totaal 13 koks die aan de slag gaan in de keuken (en mijn broer).

Voor vegetariërs staat er bijvoorbeeld lontong op de kaart, een gerecht met kleefrijst en kokos, en er is een onder druk gemaakte groentetaart. Verder zijn er ook gerechten als flammkuchen, tuna melt, saté, baba ganoush en Oma Bobs bitterballen te bestellen.

“Het concept is dat iedereen er moet kunnen eten, mensen met een grote én kleine portemonnee,” staat te lezen op de site van de Tolhuistuin.

Zo zijn er bijvoorbeeld dertig gerechtjes voor onder de tien euro: tien vlees, tien vis en tien vegetarisch, alles deelbaar en pakbaar, aldus Wim.

Komende week wordt er nog twee keer proef gedraaid en op zondag gaan de deuren echt open. Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: